תנאים לשבע ברכות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/08/03 15:56 כט באב התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

מהם התנאים הדרושים כדי שאנשים יוכלו להצטרף לשבע ברכות ? האם הם חייבים לאכול פת ? מספיק אולי מזונות ? ומה אם חלק מהאנשים כבר זימנו ? ומה קורה אם לא מוצאים מניין ?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

תנאי מקדים לכל שבע ברכות הוא שיש בארוחה "פנים חדשות" - דהיינו אנשים שלא היו בחתונה או בשבע ברכות שלפני זה - אנשים שראוי לעשות לכבודם סעודה של שמחה.
"שבת" נחשבת כמו "פנים חדשות" ובשבת אין צורך באנשים חדשים שיבואו לסעודה על מנת לברך את הברכות.

אחרי כל זה התנאים הם:

1. שיהיה מניין.
2. שהמניין יסעדו דווקא לחם (ובדיעבד אפשר שהרוב יאכלו לחם והשאר מזונות).
3. שיהיו לפני זימון שכן אחרי הזימון "נפרצה החבילה".
4. כשאין מניין ויש שלוש – אין אפשרות לברך ז' ברכות, אלא רק את הברכה השביעית האחרונה."אשר ברא" וברכת הגפן.
5. רוב הספרדים מקפידים שהזוג ישנו באותו מקום שבו נעשו להם ז' הברכות. שזה נקרא "בית חתנים".

מזל טוב וכל טוב.