תמיד שמחה2

חדשות כיפה הרב שי פירון 01/05/02 14:31 יט באייר התשסב

שאלה

בס"ד

ברצוני לשאול, אם נפצעים בשבת, לא משהו רציני סתם חתך האם מותר לשים תחבושת או פלסטר? בגלל הדבק שעליו. ובכלל איך נשים אמורות לנהוג בשבת אם הן במחזור?

תשובה

שלומות,

אם נפצעים, לאחר שרחצו את המקום וניקוהו מדם, מותר להניח עליו תחבושת אבל פלסטר מותר רק אם הכינו אותו מראש. ולחתוך פלסטר - אסור בשבת.

לגבי שימוש בתחבושות לנשים - ראוי לפתוח את הדבק עוד לפני שבת, ולהניחן בשעה שהגוף נקי שאז אין הוא סופג דם. ומה שיבוא דם אחר כך - לא מעכב להניח את התחבושת.

גם ביחס לטמפון מותר משום שבמסכת שבת נפסק שאין איסור צובע בדבר שהוא מוגדר כדרך לכלוך.

לכן, מותר לחבוש פצע - אם אין ברירה - גם אם לא מצליחים להפסיק את הדם.

בברכה,

שי

בברכה,

שי