תמונת של רבנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/05/02 06:25 כא באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

1 מי שקם באמצע הלילה ורוצה ללמוד ולחזור לישון האם צריך לברך ברכות התורה והאם בבקר צריך שוב?

2 האם יש ענין לשים תמונה של רב מול עיניך כשאתה לומד?

תשובה

בס"ד

1- צריך לברך ברכות התורה. ואחר כך כשהוא חוזר לישון וקם שנית לא מברך ברכות התורה. יש מחמירים לברך את הברכות בבוקר כשקם שנית בלי שם ומלכות.

2- מה שאמרו שכשאתה אומר דבר תורה יהיה בעל השמועה מל עניך, אין הכוונה לתמונה, אלא לדמותו הרוחנית. לכן זה לא נראה לי.
פולחן אישיות של רב או כל בן אדם לא כל כך מקובל בעם ישראל. אפילו קברו של משה לא נודע בגלל הסיבות הללו.