תמונות רבנים בשעת לימוד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/05/02 06:29 טו בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב אליהו שליט"א שלום רב.

בעניין תשובת הרב, שלדעתו אין עניין בשימת תמונת רבנים מול הלומד, בשעת הלמידה.

והרי בספר הבן איש חי כתוב בהתחלה,(ציטוט מהחיד"א שמביא מהזוהר) שלרבי אבא היתה צורת רבי שמעון מצויירת לפניו והיה משיג על ידי זה השגה גדולה. ע"כ

וגם אם זה רק בדעתו ולא תמונה מולו, הרי שיש עניין שכל פעם שאני מתקשה בלימוד, אוכל להסתכל על תמונת הרב שמולי.

ודבר זה אינו כפולחן,

לכן, האם בכל זאת יהיה מותר לי לשים תמונת רבי מולי בשעת לימודי?

תשובה

בס"ד

כתבתי בעבר כי "מה שאמרו שכשאתה אומר דבר תורה יהיה בעל השמועה מל עניך, אין הכוונה לתמונה, אלא לדמותו הרוחנית".

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=6729

אם תמונת רבך מועילה לך בכל פעם שאתה מתקשה בלימוד אין בכך איסור.
חשוב מאוד שיחד עם זה לא תשכח את סדר הדברים ולכן, אם תמונה משפיעה על הלימוד שלך - כתוב באיזה מקום מול עיניך גם את הפסוק "שוויתי ה' לנגדי תמיד". כדי שתזכור גם את ה' תמיד.