תמונות לא צנועות בכלל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/09/13 23:49 יח בתשרי התשעד

שאלה

שלום אני בן 14 ויש לי בעיה (זה לא משנה לגבי אינטרנט רימון כי אם אתה חושק במשהו תמצא אותו בכל דרך אפשרית...אצל חבר וכו') יש לי בעיה שעם ביום יוצא לי לראות תמונות לא צנועות של שנים ערומות (גם מצוייר) וזה מגירויי אני לא מחפש את זה ואני ממש עצוב על כך, מה אני יכול לעשות כדי לא לחטוא במראות עניים זה ממש מפריע לי פסומות תמונות זה בא לבד אני לא שולט מבקש עצה בבקשה ומה אני יכול לעשות כדי לכפר על זה בבקשה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הכשלון לא בא במקרה אלא בגלל חוסר החלטיות לשמור על עצמך באמת.
פרסומות שיש בהם תמונות תועבה מופיעות באתרים מסוימים, אחרי פעם אחת אפשר לדעת עליהם ולא להכנס אליהם יותר.
גם אם נתקלת במפתיע בפרסומת עם תמונת תועבה - צריך מיד להסתלק ממנה. לא להתבונן יותר מהשניה הראשונה שזיהית שיש כאן תועבה. מיד לסגור את הדף.
אני חושש מאוד שאתה לא תמיד מצליח לנצח את היצר. אתה נפגע ברגעים שהיצר מצליח להתגבר.

הנה כמה הדרכות טובות לחזק את הכוח שלך נגד היצר הרע. אתה צריך להחליט שאתה מנצח אותו - כל העצות שכתבתי לך כאן באות כדי לחזק את ההחלטה שלך שאתה מנצח את היצר ולא הוא מנצח אותך.

1. אני ממליץ לך להוסיף בתפילת עמידה - בברכת 'שומע תפילה', בקשה לשמירת העיניים ולהגיד אותה בכוונה רבה. עיין בקישור להלן ותנסח מתוכו שני משפטים שמדברים אליך
https://sites.google.com/site/goodshabes/tefilot

2. מעל המסך של המחשב שלך תכתוב באותיות גדולות: "ולא תתרו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זנים אחריהם".

3. לפני כל צפיה במחשב תקרא את הפסוק הזה בכוונה גדולה ותנשק את הציציות.

4. אם נכשלת והתבוננת במשהו מקולקל - תקום מיד מהמחשב ותעזוב אותו לפחות לשעה.

בהצלחה!