תמונה בחדר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/03/13 12:31 כא באדר התשעג

שאלה

בס"ד,

ברצוני לשאול האם מותר להשים תמונה של אריה בחדר? האם יש לזה איזשהו איסור של לא תעשו לכם פסל או תמונה? אני יודע שיש בתי כנסת ששמים תמונות של 12 השבטים וביהודה יש תמונה של אריה בגלל זה אני שואל ... תודה

תשובה

שלום!

מותר, כי כיום אין אף אחד שסוגד לזה, והכוונה ברורה שזו רק תמונה לנוי.

ואפשר להסתכל בתמונה וזכור את אמרת חז"ל "הוי גיבור כארי לעשות רצון אביך שבשמים".