תכנונים לקראת בואו

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/07/02 14:14 כט בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

שלום רב! אנחנו מאמינים כל יום בביאת המשיח, ובמיוחד מתכוננים לבואו ב-9 באב,האם זה נראה לרב בסדר שמתכננים כל מיני תכנונים שלבטח יתבטלו אם (כש...)יבוא המשיח בע"ה? אני לא מדברת על תכנונים מיום אחד למחרת, אלא על תכנונים לאחרי 9 באב- להמנע? זה לא כ"כ דחוף שתענה לי, אבל בינתים אני נמנעת מלתכנן...

תשובה

ב"ה

שלום וברכה,

התרגשתי לקרוא את השאלה !
יישר כוחך על העוצמה הפנימית הקיימת בך.
דעי לך כי בבוא מלך המשיח אנו לא נדע מה יהיה עד שיהיה ולכן על האדם לתכנן את עצמו כרגיל.
אני רוצה להסב את תשומת ליבך לדברי הרמב"ם בהלכות (מלכים פרק י"א):
"אל יעלה בדעתך שהמלך המשיח צריך לעשות אותות ומופתים ומחדש דברים בעולם או מחיה מתים וכיוצא בדברים אלו….
אל יעלה על הלב שבימות המשיח יבטל דבר ממנהגו של עולם או יהיה חידוש במעשה בראשית אלא עולם כמנהגו נוהג !!

אמרו חכמים: "אין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שיעבוד מלכויות בלבד".

ולכן האמונה החזקה שמפעמת בתוכך היא טובה, אך אין זה סותר שצריך לתכנן ולחשוב בבחינת איזהו חכם הרואה את הנולד ואין סתירה בין שני הדברים.

בברכה,

עוזיאל.