תכנון לעשות עברה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/07/09 18:55 טו בתמוז התשסט

שאלה

בס"ד

ראיתי שכתוב בשערי תשובה של רבינו יונה זצוק"ל, שכתוב שאסור לתכנן לעבור עבירה, ושזה נלמד מהפסוק "ולא תתורו...", אם כן מדוע כתוב שאם אדם תכנן לעבור עבירה ונאנס ולא עבר הקב"ה לא מצרף מחשבה למעשה, חוץ ממחשבת עבודה זרה?

תשובה

שלום

אלו שני דברים שונים- איסור לתכנן, ומחילת ד' אם התכנון האסור לא יצא אל הפועל.

אסור לתכנן לעשות איסור, כדברי ר"י. אך אם תכנן ונאנס ולא עשאה ושב בתשובה, ד' אינו מחשיב לו את העבירה של התכנון, אך היא עדיין היתה אסורה מלכתחילה.

כל טוב