תכלת

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/08/02 16:44 ג באלול התשסב

שאלה

תגובה לסבב השאלות https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=11359

בכל הכבוד הראוי,

לכל ברור כי שיטת האדמו"ר אינה נכונה.

אין הדבר פוגם כהוא זה בגדלותו בתורה, אלא שהמדע גילה מאז את מה שלא היה ידוע לאדמו"ר.

ככימאי דתי בדקתי וחקרתי לא מעט, והדבר ברור כשמש שהתכלת היא indigo המופקת מחילזון ארגמון קהה קוצים.

גם אדמו"ר עלול לטעות (זה קרה אפילו למשה רבינו ולדוד המלך - אין בכך כל בושה)

תשובה

ב"ה

שלומות,

אין ויכוח ביחס לשאלה מהו הזיהוי המדעי של התכלת. עדיין, מי שרואה את עצמו ממשיך דרכו של האדמו"ר ורואה ק"נ טעמים לילך כדרכו, אין לומר עליו שהוא טועה.

יש לו אילן גבוה להתלות עליו.

טענתי אינה במישור העובדתי אלה בתחומי הסגנון

בברכה,

שי