תירס

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 12/02/02 12:09 ל בשבט התשסב

שאלה

האם יש בעיה באכילת תירס חם ומבושל הנמכר בחוץ, האם יש חשש תולעים גם לאחר הבישול הזה?

תשובה

לגולן שלום וברכה
קודם כל יש "בעיה" של הפרשת תרומות ומעשרות. את זה כמובן אפשר לפתור בקלות ע"י כך שתפריש אתה תו"מ מהתירס(בלי ברכה משום םפק).
נכון שישנה בעיה מאוד נפוצה וקשה של חרקים בתירס קלח. הפתרון הוא לקלף את התירס ולהבהב אותו מעל להבת הכיריים של הגז.זה גורם לחרקים לצאת מבין שיני התירס, להשרף וליפול לתוך האש. טוב תעשה אם אחר-כך תוציא שלוש שיני תירס משלושה מקומות שונים מאותו הקלח ולבדוק אותן ואת המקום שהוצאו משם. אם הכל נקי אפשר לאכול.
לכן נראה שאפשר להסתפק בבדיקת שלוש שינים במקרה ששאלת עליו. וכמובן תפריש מםפק תו"מ.