תיקון נפטרים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/07/08 21:27 כה בתמוז התשסח

שאלה

שלום רב!

פעמיים בשנה אני מוסרת שמות לתיקון נפטרים, של כמה אנשים קרובים אלי מאוד, שאלתי היא האם זה בסדר לעשות כך?

והאם זה יכול ח"ו להזיק לנשמה שכבר עשתה בעולם הזה הרבה ונפטרה ביום שבת (סבתא שלי) שהיתה אישה משכמה ומעלה, לא יכלה גם לדבר על אף אחד מפאת חולי.

את השמות אני מוסרת כבר כמה שנים.

אשמח לקבל תשובה

ריקי

תשובה

ב"ה

שלום.

אם את מרגישה צורך לעשות זאת זה בסדר גמור.

רק שתבדקי שהאנשים שעוסקים בזה שאת מוסרת להם את השמות הם יראי שמיים ומוסמכים לעסוק בדברים אלו.

והטוב ביותר הוא שהצאצאים של אותם נפטרים יעסקו כל אחד לפי עוצמתו ודרגתו בקריאת תהילים ,בעשיית חסד, בעזרה לזולת, בתפילות במניין,בלימוד תורה , בכוונה בברכות והכל לעילוי נשמתם של הנפטרים.
זו דרך שמועילה גם לאנשים שחיים ולהבדיל גם לאלו שנפטרו מן העולם.

ערך של השתתפות בשיעור תורה או בעניין אמן או בברכה אחת וכ"ו וכ"ו גדול ועצום מאוד!!!
והעולם עומד על לימוד התורה ועל עבודת השם ועל עשיית חסד. ובודאי שזה גורם נחת רוח לנפטרים . ויש תיקון לאדם גדול מזה?

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.