תיקון מידות - עבודה על האופי שלך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/01/10 21:19 ח בשבט התשע

שאלה

שלום כבוד הרב שבוע מבורך

איך אפשר להיות רגוע ? אני משתדל להיות רגוע ולא לכעוס או להיות עצבני אבל פתאום קורה משהו שלא טוב לי איתו אז לפעמים אני מתפוצץ איך אפשר לשמור על עצמי להיות שלב ורגוע ולדבר בנחת

תשובה

בס"ד
שלום רב,
תיקון מידות זו העבודה הכי קשה והכי נפלאה שהקב"ה זימן לנו. זו האפשרות ליצור את היצירה הכי משמעותית בחיים - ליצור את עצמך!
תיקון מידות אמיתי הוא שינוי האופי שלך. לשנות אופי זה השינוי הכי משמעותי. לכן הוא הכי קשה.
אדם יכול לשנות תספורת או בגדים. אפילו לשנות את השם שלו. זה די קל ופשוט.
אבל לשנות אופי זה לשנות את האישיות שלך. לשם כך צריך הרבה מאוד רצון והרבה הרבה מאוד סבלנות. מפני שהאופי נטוע עמוק בתוכנו.
להיות כעסן ועצבני זו תכונה שיש בך ובצדק אתה מבקש לעקור אותה. אתה תצליח בכך אם תשתדל מאוד ואם לא תצפה לשינוי מיידי אלא תציב לעצמך מטרות קטנות בכל פעם.
לדוגמא בהתחלה תחליט שאתה צריך קצת יותר סבלנות. גם אם אתה 'מתפוצץ' - אתה לא מייד מגיב אלא ממתין שעה ורק אחר כך מגיב...
אתה צריך להכיר את עצמך ולהחליט מה יהיה לך הכי קל (!) לשנות ועם זה להתחיל.
השינוי מאדם כעסן לאדם רגוע לוקח שנים. לפחות 5 שנים.
בגלל שהשינויים הללו כל כך איטיים אנחנו מתיאשים, מפסיקים לנסות להשתנות וכך בכלל לא משתנים.
חלק מהשינוי הוא גם לרצות כל הזמן להמשיך להשתנות לשם כך צריך להתבונן אחורה ולראות מה הצלחנו לשנות.
למשל אצלך יש כבר שינוי גדול: פעם לא היה אכפת לך שאתה עצבני ועכשיו זה מפריע לך - זו כבר התקדמות גדולה.
אתה צריך לקרוא ספרים ומאמרים על הכעס (יש ברשת המון חומר בנושא) כדי לחזק את הרצון שלך להמשיך בשינוי.

אני מכיר אנשים שעבדו על עצמם קשה ובסוף הצליחו לעשות שינוי - התוצאה הנפלאה היא השכר הגדול על כל המאמץ מפני שהיכולת שלך לבנות את עצמך כראוי זו יצירה ענקית והיא משאירה לאדם סיפוק עצום.
בהצלחה!