תיקון כרת2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/04/02 06:44 יח באייר התשסב

שאלה

ב"ה

(בתגובה לתשובה שהרב נתן לי: יש "תיקון כרת" והוא כולל בעיקרו לימוד לילה שלם בלי שינה. יש לזה ספרים מיוחדים, וכדאי לעשותו.)

האם ליל שבועות שבו שומעים גם שיעורי תורה ולומדים תורה כל הלילה ולא ישנים, ולא רק לומדים תורה, יכול להיחשב כתיקון כרת? או שיש נוסח מיוחד שצריך לאומרו לפני הלימוד או אחריו?

בתודה מראש.

תשובה

בס"ד

כן כתבת.
ליל שבועות שבו שומעים שיעורי תורה ולומדים תורה כל הלילה ולא ישנים, ולא רק לומדים תורה, יכול להיחשב כתיקון כרת

יש נוסח מיוחד של תפילה על כך ומופיע בספרי תיקו כרת ואינו חובה רק רשות.

חזק וברוך