תיקון חטא

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 17/08/14 22:06 כא באב התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני מודה לך מראש על התשובה שאקבל בע"ה, זה ממש יעזור לי.

אני בת 20, דתיה מבית ב"ה. הכרתי בחור חרדי בן 25. שמרנו נגיעה והכול ב"ה. יום אחד הבחור אמר לי שאני מכשילה אותו בשיחות שלנו. שהוא פוגם .. (יש לציין שאין משהו חריג בשיחות שלנו. מילות חיבה, ודיברנו על חיבוקים ..). סיימנו את הקשר הזה כי הבנו שהוא בנוי על רגש ולא על התאמה רוחנית. מכאן יש לי 2 שאלות כבוד הרב:

1. עשינו נכון כשבחרנו לחתוך? אנחנו לא מתאימים מבחינה רוחנית כמעט בכלל והרגשתי שהוא רוצה לוותר על דברים ולהתפשר עבורי וזה לא בא בחשבון מבחינתי.

2. בקשר לעובדה שהכשלתי אותו (אני לא יודעת כמה פעמים זה קרה, הוא סיפר לי די מאוחר .. ) אני יודעת שהחטא לא רק עליו אלא גם עליי, מה אני יכולה לעשות על מנת לתקן את מה שגרמתי כבוד הרב? תודה ענקית מראש,

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

קשר שבנוי רק על רגש הוא קשר רעוע, כי הרגש מאוד הפכפך, הרגש רק מתלוה לקשר האמיתי של התאמה מבחינות נוספות.

האחריות על חטאים היא רק עליו אם הוא מרגיש שהוא מגיע לחטא הוא צריך ללמוד איך מתמודדים עם זה,

ואם דברתם דברי חיבה שמביאים להרהור הוא היה צריך להפסיק עם זה מיד ולא להמשיך להנות ולבסוף להאשים אותך.

אכן, גם את צריכה להזהר לא לדבר דברים שמעוררים את הרגש החושני בפגישות, גם אם הבן זוג משתף פעולה.

בברכה,

דני ארגמן