תיקון ודרך תשובה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/07/13 03:01 כג בתמוז התשעג

שאלה

אני חייבת לדעת מה התיקון ודרך התשובה לבת שאוננה פעם אוננתי ולא ידעתי שזה אסור אפילו בדקתי לפני עם זה מותר ולא ראיתי איסור לבנות אבל הרגשתי רע עם זה ועכשיו אני גם יודעת ומבינה למה החיים שלילא כ"כ בסדר הם נטולי חיות אני חייבת לדעת איך חוזרים על זה בתשובה!!!!!!!!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני רוצה לבטא הסתייגות מהקביעה שלך (ציטוט):"אני גם יודעת ומבינה למה החיים שלי לא כ"כ בסדר הם נטולי חיות".
את נשמעת כאן יותר מדי שלילית כלפי עצמך.
לא צריך להפריז בחומרת דברים שאנחנו עושים ולחשוב שמשום כך החיים שלנו ´נטולי חיות´.
עם זאת ודאי נכון וחשוב לתקן את דרכנו ומתוך כך גם לעשות תשובה.

בכל עבירה שבין אדם למקום בלבד, תשובה בלבד מועילה לגמרי.
התשובה האמיתית היא פשוטה אבל קשה. בסך הכל צריך לנתק עצמנו מהמעשה השלילי:
1. להכיר בחטא,
2. להתחרט עליו
3. לקבל על עצמנו שלא נשוב למעשה הזה לעולם.
לאחר שתעשי תשובה שלימה תדעי שהענין הזה מתוקן לגמרי, אם עדין יש לך קשיים בחיים אז צריך למצוא את הסיבות שלהם במקום אחר.