תיקון המידות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/12/11 18:30 טז בכסלו התשעב

שאלה

שלום,איך אפשר לעבוד על מידת הלחץ והכעס?אני מנסה כבר זמן רב אך ללא הצלחה..(לאחרונה אני מאוד לחוצה ועצבנית וזה גורם לי לעצבות)

אשמח אם תוכל להמליץ לי על ספר מסויים..

תודה רבה!=]

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עבודה על מידות לא נעשית באמצעות ספרים אלא באמצעות השקעה ומאמץ רב.
הלחץ הוא חויה פנימית. הלחץ קשור למצב הרגשי הכללי שלך.
הכעס בנסיבות כאלה הוא על פי רוב תוצאה של הלחץ.
לכעס יש גילוי חיצוני (צעקות, גערות, תגובות תקיפות וכד') אפשר לכבוש כעס ולהמנע מהתגובות החיצוניות (בכך עוסקים חלק מספרי ומאמרי המוסר) אבל הכעס הכבוש לא נעלם, הוא נשאר בפנים כעצבנות פנימית - עצבות, חוסר ריכוז וכד'.

לכן הפתרון האמיתי אינו לכבוש את הכעס אלא להגיע למצב שימנע מראש את הכעס - לשם כך צריך לעצב חיים שיש בהם פחות לחץ.

לסיכום: עליך לשאוף לסלק את הלחץ מהחיים שלך וממילא תסתלק העצבנות.

בענין הלחץ, עליך להקשיב היטב לרגשות שלך ולהבין מדוע המטלות שאת מתמודדת אתם יוצרות אצלך לחץ. זה יכול להיות קשור להשגיות או לתחושה שעליך להוכיח את עצמך, אולי לפחדים שיש לך מפני כשלון ואולי לצורך גדול לשלוט בחיים שלך. אחרי שתזהי את הסיבות ללחץ תוכלי להגדיר את השינוי שיסלק את הלחץ.
אפשר להתיעץ עם אנשים קרובים אליך: הורים חברים וכד' או לפנות לפסיכולוגית יועץ עו"ס וכד'
בהצלחה