תיקון הכללי ופרק שירה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/09/09 16:10 כד באלול התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב ותודה רבה.

כבר המון זמן שאני קוראת מידי יום ביומו את התיקון בכללי, יש לציין שאני מאוד שמחה שלקחתי על עצמי את הדבר הזה וזה תורם לי מאוד מבחינה רוחנית.

הבנתי שזה בעצם סוג של נדר, אם אני מקיימת את זה לאורך זמן, לכן שאלתי היא האם זה ייחשב שביטלתי נדר אם מר"ה הבא עלינו לטובה אני אתחיל לומר את פרק השירה במקום התיקון הכללי. האם אני צריכה לעשות ביטול נדרים או עצם זה שאני ממשיכה בקטע תפילה אחר מכפר על זה??

תודה רבה

תשובה

בס"ד
הניסוח בשאלה שלך: "לקחתי על עצמי" מבהיר שאת רואה בכך נדר.
כל דבר שאת עושה שלש פעמים ברציפות ויודעת שזו לא חובה אלא משהו נוסף, זהו נדר.
לכן במקרה כזה צריך לומר בשלשת הפעמים הראשונות - "בלי נדר" ומכאן זהו כבר לא נדר.
באשר להפסקת אמירת התיקון - הדבר צריך התרת נדרים. לשם כך צריכים שלשה גברים מבוגרים לשבת יחד ולשמוע ממך שאת מבקשת התרה לנדר.
את צריכה לשם כך ללכת אל רב ולהסביר לו את העניין.
שנה טובה