תינוק שנשבה 2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/01/02 06:29 ט בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א

שלום רב

מודה לך על תשובתך בנושא אך אני מעוניין בהרחבה נוספת ואשתדל להיות יותר ספציפי

1.האם ילדים שלומדים בארץ ישראל בבה"ס שאינם דתיים האם יוגדרו תינוקות שנישבו?

2.מהי מידת ההשכלה המינמלית להגדיר אדם שהוא יצא מיכלל גדר "תינוק שנישבה"?

3.האם אדם שכל חייו ביקר בשבתות בבית הכנסת ולא קיבל חינוך יהודי יוגדר תינוק שנישבה?

מודה לכבוד הרב יורינו ושכרו כפול מין השמיים

תשובה

בס"ד

שלום

1- בדרך כלל כן.
2- מפגש רציני עם מי שלמד יהדות ויודע להסבירה בצורה משכנעת.
3- קשה להגדיר אדם כזה "תינוק שנשבה" כיון שהיתה לו נגישות גדולה לתורה ולשיעורי תורה. אולי יש מיקרים מיוחדים שעל אף מה שאמרנו יקראו תינוק שנשבה