תיכנון משפחה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/10/06 21:13 כז בתשרי התשסז

שאלה

שלום רב!

אנו זוג בתהליכי היכרות מתקדמים ומכוונים להקמת בית נאמן בישראל. אין לנו עניין למשוך את תקופת טרום הנישואין מעבר להכרחי.

הבעיה היא שזוגתי מתחילה כעת את שנתה השניה בלימודי פסיכולוגיה באוניברסיטה (שכידוע תובעניים ותחרותיים במיוחד).תוספת של "דור המשך" בזמן לימודיה תקשה מאוד על ההשקעה המתחייבת מלמודים כאלה וייתכן מאוד שתמנע את עמידתה ברף הלימודים הגבוה.

שאלותינו הן כדקלמן:

האם לאור הנסיבות ,יתאפשר היתר לדחיית העמדת צאצאים עד לסיום התואר הראשון (תקופה של שנה וחצי לערך) ?

בנוסף ,רוצים אנו לדעת האם מניעה זמנית זו של הריון, עדיפה לאור ההלכה על פני דחיית הנישואין? או שמה-ההיפך הוא הנכון- ודחיית נישואין לתקופה שכזאת איננה רצויה.

ושאלה אחרונה המתעוררת היא-האם ישנו היתר להימנע מיחסי אישות לזמן מסוים גם במסגרת הנישואין ,כשהדבר נובע מהסכמה משותפת של שני הצדדים כמובן?

צידו של רבש"ע עומד כמובן בראש מעיינינו ולכן אם אופציה זו היא אכן ברוחה של ההלכה -נכונים אנו גם לזה.

חשוב לנו מאוד לשמור על הקשר בינינו "נקי" ומונחה הילכתית ולכן אם לא קיים היתר גם לאור נסיבות אלה , בסייעתא די שמיא נתמודד גם עם קשיים שתערום בפנינו מציאות של דחיית נישואין בינינו.

תשובה

שלום וברכה
שאלות אלו חייבות להיות מופנות לרב בשיחה אישית. קשה לענות עליהן תשובה מקיפה וכוללת באתר.
בכל מקרה, עדיף להתחתן ולדון בשאלת הדחייה מאשר לדחות את הנישואין.
אין רוחה של ההלכה נוחה מהימנעות מקיום יחסי אישות, ולא ברור משאלתכם למה אתם בכלל בוחרים בדרך זו. גם זה נושא לשיחה אישית עם רב.
עצתי לכם, בחרו רב שנוח לכם לדבר עימו ושאתם בוחרים בו כרבכם והתייעצו עימו במשותף.

כל טוב ושמחונו בשמחות