תיאולוגי אמוני

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/07/05 21:40 ט בתמוז התשסה

שאלה

ברצוני לקבל התייחסותכם לשאלתי הפשוטה האם הגדרת "יהודי" היא נגזרת דתית ולחילופין האם התכחשות מוחלטת לעשרת הדברות ובמיוחד לדיבר הראשון אינה מרוקנת מכל תוכן את ההשתייכות "היהודית" של האדם אודה לכם באם ניתן להבהיר הדברים

בבכרה, ירון

תשובה

שלום וברכה
לא הבנתי עד הסוף.
אם אתה שואל האם ההגדרה של יהודי תלויה באמונתו או בקבלת עשרת הדיברות התשובה היא שלא. זו לא הגדרתו ההלכתית, וגם לא הרעיונית. יהודי הוא יהודי.
אם אתה שואל האם על יהודי להאמין בעשרת הדיברות ובתורה כולה התשובה היא שכן, כיוון שכך הוא מביא יהדותו לידי ביטוי.

כל טוב