תחפושת על צלבים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/02/02 15:45 ז באדר התשסב

שאלה

בהכתרת רב פורים בישיבה שלנו רצו למתוח את הקהל

והם התחפשו לאפיפיור עם 4 כמרים.

רציתי לדעת האם יש היתר ללכת עם צלב כל השנה והאם בפורים יש דין אחר.

אמרו שזה משנה אם עבדו אותו או לא.

תשובה

כתוב על צלבים שאנשים הולכים איתם שאינם עבודה זרה אלה תכשיט בלבד. לעומת זאת הצלבים שכמרים הולכים איתם הם בחשש עבודה זרה.
וכך כתב בספר בן איש חי - הלכות שנה שניה - פרשת מסעי
(ד) אע"פ שכתבנו צורת שתי וערב שתולין על הצואר נעשו לזכרון בעלמא ואין להם דין עבודה זרה ומותרים, מכל מקום צורת שתי וערב שתולין הכומרים על בגדיהם או על צוארם יש להחמיר ועיין חכ"א סעיף א':
אחרי כל זאת אני חושב שאע"פ שאין בזה עבודה זרה זה לא מתאים כלל ללבוש צורת צלב על יהודים.