תורה או פרנסה?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 01/11/10 13:28 כד בחשון התשעא

שאלה

שלום הרב,

אני בחורה דתית מהבית ויוצאת עם חור שחזר בתשובה, בעל מידות מצויינות ירא שמיים ולמדן גדול.

הוא מחוייב לבלוואה מהבנק בשל רכישת רכב, ועוד הוצאות שוטפות כמו חשמל, פלאפון וכו'. הוא רוצה מאוד מאוד להיכנס לישיבה וללמוד מהבוקר עד הערב, לסגל לעצמו הנהגות בעבודת ה' ואורח חיים יהודי אמיתי [טבילות וכו'].

אנחנו בהתלבטות אמיתית? מה עליו לעשות? אנחנו רוצים להתחתן, והוא דואג מאוד לעול הכספי שירבוץ על כתיפנו אם ילך לישיבה מעתה ועד החתונה. אנחנו רוצים לעבוד את ה' בשמחה ובנחת ולא מתוך לחץ, ולחסוך להוצאות החתונה וכו'. מצד שני, החיזוק הרוחני דחוף לו מאוד כעת, והוא ממש צמא לו, למסגרת רצינית. מה הרב היה ממליץ לעשות??

בתודה ובברכה. ישר כח.

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,
אי אפשר להכנס לחתונה בלחץ של חובות,
גם אי אפשר להתמיד בלימוד בלחץ כזה,
בפרט שלא מדובר בהוצאות השוטפות של הבית שבזה עוד אפשר להצטמצם ולשרוד,
אלא בחובה מוסרית להחזיר חוב,
זה גם שייך לעבודת ה',

לכן תעשו סדר בענין הכספי,
תסכמו את החובות ואת ההוצאות העתידיות שלכם ותראו כמה צריך להכניס על מנת לעמוד בזה,
ותוך כדי זה למצא מסגרת לימודית שתרומם את עולמכם הרוחני.

מזל טוב!!

בברכה,

דני ארגמן