תוספת לשם הקיים (חיזוק).

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/01/13 02:26 יז בשבט התשעג

שאלה

שלום לכם.

שמי צביה- מספר המזל שלי הוא -8 ותאריך הלידה שלי בעברית י"ט באדר ב' ת" ש.

מגיל 17 כל מה שעשיתי לא הצלחתי - לא בזיווג ולא בפוריות - ולא בעבודה.

עבדתי קשה מאד למרות שלמדתי ורציתי להצליח אבל היו לי עיכובים ומעידות לא מתוכננות.

כיום אני פנסיונרית שחיה לבד מאד רציתי ילדים ולא הסתדר לי .

אני מרגישה לא טוב קשה לי ללכת כואבות לי הרגליים-כולסטרול-סוכר - סתימת-עורקים לחץ-דם-גידול ביותרת- הכליה פריצת דיסק בגב - התחתון צריכה לעשות ניתוח ואני לא רוצה.

וגם התיעצתי עםכמה רופאים ואמרו לא לעשות ניתוח.

קצת מדוכאת ולא מרוצה מעצמי - מנסה להלחם ולהחזיק מעמד אך מרגישה שאני זקוקה לעזרה.

אמרו לי שיתכן שכל הבעיות שיש לי הם בגלל שהשם שלי לא מאוזן עם תאריך הלידה העברי לכן יש לי כל כך הרבה בעיות ועיכובים.

האם אתה יכול לעזור לי לשנות את השם או להוסיף שם לשם שלי הקיים שיחזק אותו וחיי קצת ישתנו לטובה.

בתודה מראש.

אשריך ואשרי ביני ביתך אמן כן יהי רצון אמן כן יהי רצון אמן כן יהי רצון!

בתקווה לבשורות טובות.

תאריך:28.01.2013.

תשובה

שלום לך!

ראשית אברך שה' יעזור לך, ויקל עליך.

באופן כללי, אם השם הוא שם טוב אנו לא משנים או מחליפים אותו, כי ה' שולח להורים רוח הקודש מיוחדת בנתינת השם, והוא הכי מתאים לך.

השם צביה הוא שם מצויין, ואין צורך להוסיף עליו או לשנות אותו.

חז"ל לימדו אותנו ש"אין מזל לישראל", ורש"י מסביר שהכוונה היא שעל ידי תפילה וזכות המזל יכול להשתנות לטובה.

על כן אני ממליץ להתחזק בתפילה, לדוגמא לקבל על עצמך עוד תפילה ביום או אמירת תהילים, וכן להוסיף מעשים טובים ונתינת צדקה, כמו שאמרו רבותינו: "ותשובה ותפילה וצדקה מעבירים את רוע הגזירה".

והעיקר להאמין בה' שהוא כל יכול, והוא יודע בדיוק איך לנהל את כל העולם לטובה!

שיהיה לך כל טוב, הצלחה במעשה ידיך, בריאות גדולה ושלימה, חיים טובים וארוכים וסיעתא דשמיא!

[אני מצרף כאן כמה סיפורים מהגמרא על מעשים טובים ששינו מזל (מהגמרא במסכת שבת קנו):

אברהם אבינו לפי המזל האסטורלוגי שלו היה ראוי שלא יוולדו לו בנים. אבל ה' הוציא אותו החוצה ואמר לו שהוא מעל כל זה, והזיז בשבילו את הכוכב צדק מהמזרח למערב, ואכן אברהם הוליד את יצחק.

החכם שמואל וחבירו הגוי אבלט שהיו בקיאים באסטרולוגיה, ראו קבוצת אנשים הולכת לאגם לקטוף קנים.
הצביע אבלט על אחד מהם ואמר לשמואל: אדם זה לא יחזור, שלפי מזלו יכיש אותו נחש והוא ימות.
אמר לו שמואל: אם הוא מבני ישראל, הוא ילך ויחזור.
ואכן אותו אדם חזר.
ביקש אבלט לראות את ערימת הקנים שאותו אדם קטף ומצא בה נחש חתוך.
(כשהוא קטף קנים הוא בלי משים חתך את הנחש שבא לכיוונו, ולא שם לב בכלל וארז אותו עם הקנים).
שאלו שמואל: איזה מעשה טוב עשית היום?
סיפר האיש: כל יום כל אחד מאיתנו מביא מהבית אוכל, והתורן אוסף ומחלק לכולם מכל סוגי האוכל. היום אני הייתי התורן וראיתי שאחד הפועלים העניים לא הביא אוכל.
הבנתי שמרוב עוני לא היה לו אוכל להביא.
לא רציתי לבייש אותו, אז עשיתי כאילו אני לוקח גם ממנו וחילקתי לכולם בלי שישימו לב שאחד לא הביא.
אמר לו שמואל: בזכות המצווה שעשית ניצלת.
הלך שמואל ודרש: "וצדקה תציל ממוות", ולא רק שמצילה שלא ימות במיתה משונה, אלא גם מצילה ממש ממוות לחיים.

החוזים בכוכבים אמרו לרבי עקיבא שביום שביתו תתחתן יכיש אותה נחש והיא תמות.
היה רבי עקיבא דואג מזה.
בבוקר החתונה, כשהוציאה ביתו של רבי עקיבא את סיכת הראש שלה מהמקום שתחבה אותה - נשלף איתה נחש.
(בלי משים כשהיא תחבה בחושך את סיכת הראש - היא פגעה בדיוק בראשו של הנחש והרגה אותו).
שאלה רבי עקיבא: איזה מעשה טוב עשית?
סיפרה לו שבחתונה עבר עני וביקש לאכול, ומרוב המולת החתונה אף אחד לא שם לב אליו. ורק אני ראיתי אותו ונתתי לו את המנה שלי.
אמר לה רבי עקיבא: בזכות המצווה ניצלת!
ויצא ודרש כמו שמואל. ]