תולעים בפטריות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/01/02 13:21 יח בשבט התשסב

שאלה

האם נכונים הדברים שפורסמו שבפיטריות משומרות יש תולעים ואסור לאכול אותם?

האם מותר לאכול מאכל שבושל עם פטריות?

אשמח לתשובה לפני שבת.

תודה רבה!!!

תשובה

בס"ד

יש בפטריות תולעים בכל קופסא יש כמה וכמה תולעים. כך נמצא בכל הבדיקות שנערכו בתקופה האחרונה.
סיבם הענין היא שהפטריות מגודלות על מצע של גללי סוסים. מצע שנשאר מגידול לגידול ותוצאותיו - תולעים.

אף על פי שמדובר רק בפטריות שמגיעות מסין, מתברר שהרבה מדינות מקבלות את הפטריות שלהן מסין והם משווקות אותם בשמות אחרים, ולכן אי אפשר להשתמש לא בפטריות משומרות ולא במוקפאות המיובאות.
- בפטריות טריות אפשר להשתמש.