תהילים בלילה

חדשות כיפה הרב שי פירון 07/01/02 08:26 כג בטבת התשסב

שאלה

שלום. רציתי לדעת,אם זה נכון שאסור לומר תהילים בלילה,(אחרי השקיעה) ואם כן-למה?

תודה רבה,

אביב.

תשובה

ב"ה

אביב

ברכת ה' עליך

אכן מחלוקת גדולה היא בעניין אמירת תהילים בלילה. לדעת המקובלים אין לומר תהילים אחר השקיעה ועיין בשות חיים שאל חלק שני סי' כה. אלא שלשיטה זו יש אומרים שהאיסור הוא רק משקיעה ועד אחרי צאת הכוכבים וגם רק ביחס למי שאומקם ביחידות. ויש אומרים שהאיסור הוא כל הלילה.
אבל- מי שהתחיל מבעוד יום יוכל להמשיך גם הלילה וכן יש ימים בהם מותר גם בלילה כגון ערבי שבת ליל יו"ט ועוד. ונראה שמקור האיסור הוא התקנה שלא לקרוא מקרא בלילה שגם היא צריכה בירור גדול.
ומ"מ באמירת תהילים בציבור אין לחשוש כלל.
וכן עיין בתשובת הציץ אליעזר שלצורך חולה ודאי מותר לומר תהילים בלילה אף ביחיד.
בברכה,

שי