תגובת הרב עובדיה

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/04/02 15:36 יח באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

השבוע יצא לי לעיין בעיתון דבר שהרב עובדיה יוסף אמר שהישיבות של האשכנזים זה חלטורה גדולה כי לא יוצא להם מזה כלום בפלפול.

וכן על דוד בן גוריון ושולמית אלוני שביום מותה צריך לשמוח.

איך רב ועוד גדול הדור יכול לבטא את עצמו ככה שזה יפורסם ברבים?

אין כאן חילול ה' גדול? כי זה פורסם בעיתונות. דבר זה מטריד אותי מאוד מאוד

ואבקש אם כבוד הרב יוכל להשיב לי על עיניין זה בפשוט ובאריכות.

בברכה זאבי.

תשובה

ב"ה

זאבי,

ברכת ה' עליך!

קשה לי להשיב לדבריך הן בשל העובדה שאינני קורא עיתונים, כך שלא ידוע לי למה כוונתך. אך קשה עלי להגיב בשל העובדה שנקודת המוצא בדיון צריכה להיות ההכרה בגדלותו של הרב עובדיה יוסף והיותו מחשובי הפוסקים בדורנו.
בה בעת, אני מסכים שיש ביטויים שכשהם יוצאים לציבור הרחב, הנזק רב על התועלת מבלי לבחון את מידת נכונותם או אמיתותם. לכן, גם לי קשה עם חלק מהביטויים. קשה לי פעמיים: קשה לי מצד עצם הדברים. יש לי תחושה שהם מזיקים להפצת רעיונותינו בכלל הציבור בארץ. בעיקר אצל מי שרחוק מתורה ומצוו.
אך קשה לי גם בשל העובדה שמי שנפגע מכך הוא הרב עובדיה. במקום שהציבור יעסוק בגדלותו בתורה, מתעסקים בהתבטאות לא חשובה ולא משמעותית.

חבל.

בברכה,

שי