תגובה על פתיל תכלת.

חדשות כיפה הרב שי פירון 06/08/02 17:36 כח באב התשסב

שאלה

תגובה על השאלה של לבישת פתיל תכלת לאדמו"ר מראדזין.הרב פסק שאין להגיד שאסור כי ישנן דעות החולקות בעניין.אך,אם אני הבנתי נכון,הרב הרצוג בעבודתו על התכלת הגיע למסקנה שצביעת פתיל התכלת לשיטת האדמו"ר מראדזין אינה נכונה.ואינה כשרה.עוד על זה בספרו של הרב הרצוג"התכלת בישראל".

תשובה

ב"ה

שלומות,

לא כל מה שמותר לרב הרצוג לומר מותר לנו לומר.

כמו כן, לא אמרתי שאין מחלוקות. אמרתי שאין להתייחס למי שנוהג כשיטת האדמו"ר מרדזין כאילו הוא עושה מה שאינו נכון והוט טועה. יש לומר: יש מי שחולק על כך ואלו ואלו דברי אלוהים חיים.

בברכה,

שי