תגובה לשאלה בעניין אמירת שלום לאשה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/07/02 16:51 כג בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

רציתי להגיב על השאלה בענין אמירת שלום לאישה

שהרי מרן הרב כתב: "מדת הצניעות גורמת טובות רבות בעולם, ומתוך כך היא זוכה לדחות מפניה דברים שהיו טובים מצד עצמם...

אבל מפני יקרת ערך הצניעות נדחית מדת דרך ארץ ממקומה עד שלא לשאול בשלום אישה..."

השאלה היא האם דברי הרב רלוונטים גם לימינו שהרי היום אנו חיים במציאות שהחברה מעורבת, ואי אמירת שלום יכולה לגרום רע.

תשובה

ב"ה

רבקה שלום.

היכן ראית הלכה שאוסרת לומר שלום לאשה? על איזה
עניין את מגיבה?

המשנה באבות מדריכה אותנו להקדים לומר שלום לכל אדם
-לכל אדם - ואין שום חילוק מי נקרא אדם לעניין אמירת שלום.

אותה מסכת אבות מזהירה אותנו גם לבל ניגרר לקשר לא רצוי עם אשה ולכן אסור להרבות בשיחה.

במה שציטט מהרב קוק עולה דרישה למצוא את האיזון
הנכון והעדין והמורכב שביחסים חברתיים של האדם.

בברכה,

עוזיאל