תבלינים, אלכוהול ונפת קמח לפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/04/11 10:51 ב בניסן התשעא

שאלה

שלום,

1. על רוב התבלינים ברכיבים רשום "תבלינים, מלח". איך אפשר לדעת האם הם מכילים חמץ גמור? במיוחד בתבלינים מורכבים, כמו לדג ולעוף

2. יש לי בקבוקון של אלכוהול לשימוש חיצוני (נקנה בבית מרקחת). אפשר לכלול אותו במכירת חמץ או שצריך לבער?

3. מה לעשות עם חומרי ניקוי וטיפוח לפנים ולשיער, כגון ספריי או לחות, דאודורנטים, שמכילים אלכוהול וגלוטן חיטה?

4. אני לא מצליחה לנקות לגמרי את נפת הקמח. מה אפשר לעשות? לשפוך עליה חומר חריף, כמו אקונומיקה? לכלול במכירת חמץ?

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. הרבה תבלינים מכילים עמילן או קמח. אם רישום הרכיבים מאוד כללי, אכן יש מקום לחשוש שיש שם חמץ ממש. במקרה כזה נהוג שלא למכור אלא לבער. עם זאת כאשר מדובר בדברים יקרים וביעורם יהיה הפסד מרובה, אפשר למכור חמץ.

2 - 3. אלכוהול לשימוש חיצוני, חומרי טיפוח וכו' אינם ראויים למאכל ולכן ודאי אפשר למכור אותם.

4. שתי ההצעות שלך נכונות: גם להספיג בחומר ניקוי וגם לצרף למכירת חמץ.