תאריך לחתונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/01/06 16:33 יט בטבת התשסו

שאלה

שלום רב,

אבקש את עצתכם בסוגיה זו:

מקום החתונה בו אני מעוניינת להתחתן מאפשר לי את ה-23 וה-24 במאי כתאריכים אחרונים פנויים בחודש זה (אני מעוניינת להתחתן עוד במאי).

עד כמה שידוע לי, במקרה של כלה ספרדית וחתן אשכנזי (מוצא פולני), אנו יכולים להינשא מה-17 במאי ואילך. אך לאחר בירור קצר מול הרבנות המקומית (להלן: ת"א), מתברר כי הדבר אפשרי רק מה-28 במאי (א' בסיוון).

האם יש בכל זאת אפשרות להינשא ב-24 במאי?

תודה רבה דגנית

תשובה

שלום וברכה
יש להבחין בין השאלה ההלכתית לשאלה החוקית.
מבחינת הלכתית יש בהחלט מקום להתיר זאת. ברם, הרבנות "יישרה קו" ורוצה שיהיו תאריכים אחידים ולא לפי מנהגים שונים.
על כן, רושם הנישואין לא ירשום זאת.
אני מציע כי תפנו לרב העיר ותבקשו ממנו כי יאפשר לכם להתחתן בתאריך זה, וייתכן שהוא לא ישיב את פניכם ריקם.

כל טוב