תאי גזע עובריים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/05/09 18:48 יט באייר התשסט

שאלה

שלום!

אני וחברה שלי עושות עבודת חקר בביולוגיה על יצירת איברים חלופים.

כדי ליצור איבר חילופי צריך לשאוב את גרעין הביצית ולהכניס במקומו את ה DNA של האדם לו צריך ליצור את האיבר. העובר מתפתח עד יצירת תאי גזע (תאים שתמינים לתפקידים לדוג' כלי דם, עור..) והם מקבלים הכוונה כימית ליצרת היאבר.

השאלה היא האם מותר ליצור איברים חילופים ובכך להציל חיי אדם למרות מותו של העובר?

תשובה

שלום

זו סוגיה גדולה וחשובה, שמתחבטים בה רבות הן בעולם האתיקה הכללי והן בעולם ההלכה הרפואית.
בשנים האחרונות סוגיה זו קיבלה דחיפה גדולה כשהעולם הרפואי החליט להתמקד בה יותר, ופחות להתמקד בשיבוט בשל הבעיה האתית שבו.

עמדת הנצרות היא לשלול את ההתערבות האנושית בעניין הזה מכל וכל, כמו כל עניין מדעי מחודש הנמצא בדיאלקטיקה בין שני ערכים. (-למשל עובר המסכן את אימו).

אך עמדת היהדות אינה לפסול את הדבר על הסף, אלא לקדש את המציאות המורכבת, אם אפשר.

מצ"ב קישור לדבריו הממצים של הרב פרופ' שטיינברג העוסק בעניין הזה-

http://www.medethics.org.il/articles/misc/stemcell.asp

שימו לב שדבריו הם להלכה, אך לא למעשה. למעשה יש רק בכוחו של אחד מגדולי ישראל להכריע הכרעות כאלו.

כל טוב