ש"תפילת הציבור נשמעת תמיד

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/10/15 12:18 טז בחשון התשעו

שאלה

20030# מה המקור לכך ש"תפילת הציבור נשמעת תמיד, ואפילו היו בהן חטאים" כפי שהרמבם אומר?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

המקור לחשיבות תפילה בציבור במסכת ברכות ח:

ר' נתן אומר מנין שאין הקדוש ברוך הוא מואס בתפלתן של רבים שנאמר הן אל כביר לא ימאס

ןמפרש בספר דברי ירמיהו על הרב"ם ברכות ח א:

תפילת הציבור נשמעת תמיד ואפי' הי' בהן חוטאים אין הקדוש ברוך הוא מואס בתפילתן של רבים. נראה מלשון ר' נתן אומר מנין שאין הקדוש ברוך הוא מואס בתפילתן של רבים שנאמר וכו' דאיתא בפ"ק דברכות ולשון אין מואס שייך על תפילתן של אלו שנאמר גם כי תרבו תפילה איני שומע, ואמר בשל רבים אינו מואס אף כי תפילת הפושעים בתוכם ונהנים בזכות הרבים. לפיכך צריך אדם לשתף עצמו עם הציבור ולא יתפלל יחיד כל זמן שיכול להתפלל עם הציבור.
בברכה,

דני ארגמן