שתי שאלות לכבודו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/02/14 13:39 ג באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב ותודה רבה על העבודה המבורכת! שהשם יסייע לך בכל מה שתבקש. אמן.

אני מבקש מחילה מכבוד הרב, על חוסר צניעות בשאלה הראשונה

1. בעברי בעוונותי הרבים בחיי החילוניים, השם ירחם, אירחתי בחדר שלי גויה, יהודיה מצד אביה, שנזקקה למקום לישון בו, היא גרה בו לתקופה ארוכה למדי

האם אני צריך לעשות משהו? חבר שלה (יהודי השם ירחם על כולנו) הגיע לבקר אותה, וקרה מה שקרה בחדר שלי לצערי וטיפשותי שלא דאגתי שזה לא יתאפשר.

אני אציין שלאחר תקופה מסויימת לאחר מכן, אחרי קריאה באינטרנט, החלטתי לפתוח את המזוזה, ולזכרוני השם הקדוש היה הפוך, או שהקלף היה הפוך, והשם הקדוש היה בכיוון הרצפה, יכול להיות שזכרוני מטעה אותי! אבל כך זכור לי.

האם אני צריך לעשות משהו בחדר?

2. אני תורם כבר בסביבות השנה ל"מוסדות אור הרשב"י" לישיבה שם כביכול, מסתבר אחרי חיפוש בגוגל, שאני תורם לאוויר.

אלא אם ערב רב כתב כתבה שקרית ב-ynet, הכל יכול להיות

אך כך הדברים נראים, שהישיבה שאני תורם אליה לא קיימת

זה בסדר לבטל את התשלומים דרך הבנק ללא שיחה עם "המוסד"?

והשם יודע לאילו דברים הכסף הזה הלך, האם החטאים שאולי עשו איתו, יש לי חלק בהם?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אחרי שאתה מתחרט על מה שקרה ומקבל על עצמך לא לחזור על כך - אתה בעל תשובה, אין לך יותר ענין במה שהיה אלא רק בעתיד. מכאן ואילך תדרוש מעצמך ללכת רק בדרכים טובות.

עדיף להתקשר לטלפון שרשום על הקבלה שלהם או דרך תקשורת אחרת שתאפשר לך לבדוק במה מדובר.
אולי הכסף שלך כן מגיע אל לומדי תורה. לא נכון להפסיק תרומה מבלי לבדוק מה קורה לכסף.

אם יתברר שזו הונאה ודאי אינך צריך לתרום להם. תתרום לגוף אחר יותר מוכר וידוע.

כדאי לך לתרום לגופים שיש להם סעיף 46 של מס הכנסה - אלו גופים שיש ביקורת מינימלית על ההתנהלות הכספית שלהם.

בברכה!