שתיתי מים בטעות בצום

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/06/11 16:05 יז בסיון התשעא

שאלה

הרב שלום.

האמת היא שביום הצום בטעות שתיתי מים זה היה בבוקר בערך בשעה11 .הצטערתי על זה כול כך לא יודע מה לעשות יש לי כמה שאלוות האם במקרה כזה הלך לי הצום?האם אני צריך לגיד עננו בתפילה? האם אני יכול לעלות שלשי לספר תורה ?

אנא עני לי מהר כי זה מציק לי.

מושיקו

תשובה

ב"ה

מושיקו שלום.

1) חלק מתהליך תיקון הטעות זה עצם שאלת השאלה. ועל כך מגיע לך יישר כוח!! לא "החלקת" את זה ולא "העלמת עין" מזה אלא אתה מתמודד עם המציאות כפי שהיא .וזה כשלעצמו מעיד על עוצמה רוחנית גדולה. אשריך אחי!!

2)אתה צריך לבדוק בעצמיך איך הגעת לטעות כזו? טעות זה דבר אנושי וזה קורה לכולם כי אנחנו בני אדם ולב בשר לנו אבל אם קרתה טעות שאל את עצמיך מהם שרשרת הדברים שהובילו לקראת הטעות.

3)מבחינה הלכתית אתה יכול לומר "ענו" בתפילה מנחה ויכול לעלות לתורה כרגיל.ואפילו יכול להיות שליח ציבור. ואפילו שתית יותר מ "רביעית" וגם אם אכלת יותר מ "כזית". כיוון שהכל היה בשוגג גמור ובטעות.

4)למרות האמור לעיל שזה נחשב חלך כתענית ולא "שברת" את הצום. אתה צריך להתענות לשעות כלומר בין ארוחת בוקר לארוחת צהריים ממילא אתה לא אוכל אז תחשיב את זה כתענית שעות להשלמת השעות .

בהצלחה אחי,

עוזיאל אליהו,

.