שתיה לפני תפילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/02/02 05:08 יב באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

האם מותר לשתות לפני התפילה בבוקר? והאם זה משנה אם אני מרגיש צמא וחושש שזה עלול להפריע לי בתפילתי?

תודה רבה וכל טוב!

תשובה

בס"ד

אעתיק לך מסידור קול אליהו

אכילה לפני התפילה - אסור לאכול או לשתות קודם התפילה והזוהר הקדוש החמיר מאוד בענין אכילה קודם התפילה.
אמנם מותר לשתות מים קודם התפילה, והמחמיר גם בזה תבוא עליו ברכה.
ומי שדעתו לא מיושבת עליו אם לא יאכל או ישתה משהו, דינו כחולה ויכול לשתות קפה \עם סוכר\ או לאכול עוגה קודם התפילה, אך לא יעשה כן במסיבת מרעים, אלא לבדו. ולא יאכל כדי שביעה אלא רק כדי להשיב את דעתו

\עיין שד"ח מערכת ר"ה\.