שרות לאומי בקריית ארבע

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/01/03 23:01 ג בשבט התשסג

שאלה

כבוד הרב

האם מותר לבת שרות לאומי ללכת ולעזור במקום כמו קריית 4 וחברון?

מבחינת ונשמרתם לנפשותיכם

הרי אלו מקומות מסוכנים אך נחוצה שם עזרה רבה

דחוף מאד!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

מותר .

אני חושב שהשיקול של הסיכון הוא נכון באותה מידה לכל מקום בעולם.

הסכנה אורבת לאדם בכל מקום.אבל זו לא סיבה להפסיק את מנגינת החיים. כי את המנגינה הזו אי אפשר להפסק.
לכן חייבים להמשיך את שגרת החיים לנסוע ולנוע בכבישי ישראל, לצאת לטייל בהרי ישראל.
ולהתפלל להשם ולבקש ממנו לשמור את צאתנו ובואנו תמיד.

אם יש מקום שהוא מקום סכנה כגון קיר שעומד ליפול
או כפר ערבי שהכניסה אליו נאסרה מטעמי בטחון,
וכדומה אסור לאדם להכניס את עצמו למקום הסכנה ואסור לו לסמוך על הנס.

בברכה,

עוזיאל

.