שרוולים עד המרפק..

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 24/07/07 13:45 ט באב התשסז

שאלה

לרב,

אני דיי' מקפידה על צניעות, לא ללכת חשוף..ושרוולים עד המרפק...

יש לי שאלה..

למה דווקא עד הרפק?! והאם זה כ"כ משנה עד המרפק או 10 סנטימטרים פחות (ז"א למעלה)?!

תשובה

בסד

שלום רב.

התשובה ההלכתית היא כי מן המרפק עד הכתף נקרא "זרוע"
ומן המרפק עד כף היד נקרא אמה, דרך כלל החלק הזה חשוף לצורך עבודות שאישה עושה בביתה ומחוץ לו.
אולם הזרוע תמיד מכוסה ,לכן ההלכה מדברת על כסוי "עד המרפק".
אבל התשובה האחרת יכולה להיות ...פשוט [הגבול ,]חכמנו נתנו גבול לכל הלכה ודרישה של האסור והמותר .כי ..מנסיונם כל הנפלות שהיו אי פעם בהסטוריה האנושית פסיכולוגית היו "נפילות של גבול".
כל עברין מתחיל בהזזת הגבול קצת !!!!!על לעקירה לגמרי.
בברכה