שקר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/08/07 12:23 כג באב התשסז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרבה, קראתי מדרש, אך שאלה לי עליו, המדרש:

"דאמר רב יהודה אמר שמואל: בהני תלת מילי עבידי רבנן דמשנו במלייהו: במסכת, ובפוריא,

ובאושפיזא."

בבא מציעא, כג' ע"ב.

בספר שקראתי המחבר מפרש זאת כ: חז"ל קבעו שתלמיד חכם משנה בשלושה תנאים, מסכת, פוריא ואושפיזא.

השאלה שלי אם זוהי הנחיה לכל אדם, או רק לתלמידי חכמים?

וכיצד יודעים זאת?

(אני צריכה הוכחה מפני שזה לעבודה שאני עושה...)

תודה רבה מאד

מוריה

תשובה

ב"ה

שלום.
זו הנחיה שקשורה להלכות החזרת אבידה והיא נפסקה להלכה ברמב"ם ובשולחן ערוך בהקשר זה.

וברמה העקרונית ללא קשר להלכות אבידה ומציאה זו הנחיה לכל אדם. מפני שיש דברים שבהם האדם יכול להכשל ואם הוא ישנה בדיבורו הוא ינצל מזה .

ועיין גם בתשובתי "מתי מותר לשקר" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/22301

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.