שפתון וקרם לחות על פצעי בגרות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/03/07 18:12 יא בניסן התשסז

שאלה

שלום הרב,

לפני קצת יותר מחודש וחצי התחלתי להשתמש בכדורים נגד חצ'קונים, שגורמים בין השאר לייבוש עור הפנים והשפתיים.

במהלך השבוע אני משתמש בשפתון ובקרם לחות לפנים כנגד היובש.

אני יודע שבשבת אסור להשתמש בדברים האלו, אך כל שבת השפתיים שלי מתייבשות מאוד כולל פצעים, קצת דם וכו'..., ועור הפנים גם יבש.

שאלתי היא, האם מותר לי להשתמש בתכשירים לאור מצבי בשבת?

ואם לא, האם יש משהו אחר לעשות?

תודה, נדב.

תשובה

ב,ה

שלום.

בשבת אסור לך למרוח שפתון.
ואם תמרח היטב בערב שבת (ביום שישי)זה יכול להחזיק מעמד להרבה זמן.

לגבי קרם לחות- אם מדובר על קרם לחות שהוא נוזלי (מתערה כמים) מותר. אם זה מוצק -אסור.

רפואה שלמה,

עוזיאל אליהו,

.