שערות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/06/17 18:46 יב בסיון התשעז

שאלה

שלום

אני בן 14 ויש לי מספר שאלות

1. ראיתי בהלכה שמותר לגלח את השערות בידיים אפילו בתער אם זה גורם צער לאדם[אני]

2. אחרי שגילחתי את השערות בידיים עלתה לי שאלה- האם מותר לי עכשיו לגלח את השערות הקטנות שיצאו לי[השערות הקטנות יותר יפריעו לי מהשערות הגדולות האם מותר לי לגלחם כל פעם שהם יוצאות [השערות הקטנות]

שאני אומר מפריעות אני מתכוון שאני יתבייש לצאת מהבית עם חולצה קצרה

3 ראיתי שאסור לאכול ולשתות בבית המדרש

א. אני הולך כמעט כל ערב לבית מדרש ומוציאים לנו כמעט תמיד כיבוד מה הדין במקרה זה

לאכול או לא

תודה רבה

תשובה

שלום

סליחה על העיכוב בתשובה. היו בעיות טכניות.

2. מותר משום בושה או צער

3. כאשר זה כיבוד ללומדים, מותר