שעון קוקיה בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/07/07 17:51 כג בתמוז התשסז

שאלה

שלום שמי רונית.יש לנו שעון קוקייה שכל שעה עגולה הוא מצפצף הייתי מעונינית לדעת האם מותר את זה בשבת או שלא?...

כי אנחנו שוכחים לכבות את זה יום שישי...:)

אשמח לדעת אם יש עם זה בעייה הלכתיתי או שלא.

יום טוב ובעזרת ה' בשורות טובות:)

תשובה

ב"ה

שלום.

אם השעון משמיע קול הוא מותר בשימוש בשבת וכך נפסק להלכה בשולחן ערוך אורח חיים סימן רנב
"ומותר להעמיד כלי משקולת שקורין זייגע"ר מערב שבת, אע"פ שמשמיע קול להודיע השעות בשבת, כי הכל יודעים שדרכן להעמידו מאתמול "
אבל אם השעון משמיע שירים ומנגינות צריך לנטרל אז זה לפני שבת.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.