שנת אבל ופעולות של חודש אירגון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/11/02 20:48 כז בחשון התשסג

שאלה

יש לי מדריך (אני שואל בשמו) בשנת אבל, השאלה שלו היא האם בחדש אירגון מותר לו להישתתף בפעילות של הסניף מכיוון שיש בסניף מוזיקה וגם בשבת אירגון עצמה ויש עוד כל מיני דברים שלאבל אסור לעשות. אבל מצד שני הרי ההדרכה היא כמו מיקצוע ואדם שעיסוקו קשור למוזיקה (כמו חזן) יכול להמשיך גם בשנת אבל לעבוד במקצועו.

בקיצור האם הוא יכול להשתתף בפעילות של הסניף בחדש אירגון?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אם הוא נמצא בשנת אבל אל אב או אם יש לו להמנע מלהשתתף בכל פעילות שיש לה אופי של מסיבה עם מוזיקה.

ולכן ארועים שמתקיימים ביום שבת שאין מוזיקה ויש אופי של כבוד שבת וכובד ראש מותר.

אולם ארועי שיש בהם מוזיקה ואופי של מסיבה יש להמנע.

אנא מסור לו את השתתפותי בצערו.

עוזיאל