שנאת חינם

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/10/10 13:09 טז בחשון התשעא

שאלה

האם שנאת החינם שבגללה נחרב בית שני הייתה בין הצדוקים לפרושים או רק בין הפרושים לבין עצמם.

ומה לגבי היהודים הרפורמים האם עלינו לקרבם באהבה וסבלנות או להוקיעם קבל עם בגלל ראייתם המוטעית? בברכה שאול

תשובה

ב"ה,

לשואל שלום,

א. מדברי הנצי"ב בהקדמתו לספר בראשית נראה שהשנאה היתה בין כולם, וכך כתב : "מפני שנאת חינם בלבם חשדו את מי שראו שנוהג שלא כדעתם ביראת ה' שהוא צדוקי ואפיקורס ובאו על ידי זה לידי שפיכות דמים"
כלומר, גם אם השני היה ירא שמים אבל לא בסגנון שלי הוא נחשד לאפיקורס וצריך להרוג אותו.... ה' ישמור ממחשבות כאלה! ב"ה היום אין שנאת חינם כזו, אבל צריך להזהר לא להרדם בשמירה!

ב. ביחס לרפורמים צריך להלחם נגד הדעות הנפסדות, אבל את האנשים עצמם יש לאהוב, הם יהודים.

בברכה,

דני ארגמן