שנאה בין עדות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/07/10 18:57 כד בתמוז התשע

שאלה

שלום לרב. רציתי להראות לך כתבה שהתפרסמה באתר MAKO, היא מדברת על ספרדים ואשכנזים. רב אחד (איני מכירה אותו) דיבר של על ההפליה הזו בעולם החרדי..

הוא אמר כל מני דברים. אך התמקדתי בנקודה אחת, האומנם היא שולית .. אבל היא מאד משכה אותי!!

הרב השווה שם את האשכנזים- לקיין, ואת הספרדים - להבל, כדי להראות דוגמא למשהו.

שאני שואלת את עצמי, איך זה שרב מעיז ככה לדבר?! להשוות יהודים לגויים, רק בגלל שהם לא מאותה העדה?!??

וגם בכלל.. המגזר החרדי.. מתייחס אל הספרדים כאילו הם גויים טמאים!!! זה ממש מגעיל אותי!!!

איך אתם מעיזים להתפלל לה'.. ולשנוא יהודים!?!!?

מה זה הצביעות הזאת?!

לכתבה-> http://www.mako.co.il/spirituality-popular_culture/weekly-answer/Article-7845d5e605f5921004.htm

אני נורא אשמח אם הרב יענה לי!

כי אחרי שקראתי את התכבה הנ"ל, אני נורא נסערת!

אשמח אם תענה..תודה ויום טוב!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מנסיוני אני יודע שהתקשרות לא משקפת את המציאות. היו ארועים שהייתי נוכח בהם ולאחר מכן קראתי את הדווח בתקשרות וראיתי מה גדול המרחק בין המציאות ובין הדווח.
גם את יכולה להווכח בכך אם לאחר ארוע תעייני במגוון כלי תקשורת ותראי כיצד כל אחד מדווח על פי תפיסתו.
לכן אני לא שופט את הארועים המסעירים שהתרחשו בזמן האחרון בעמנואל.

גם את ההשוואה לקין והבל צריך להכיר בתוך ההקשר שהיא נאמרה. לעיתים קרובות התקשורת מוציאה דברים מהקשרם.

לצערי, בשורות האחרונות של השאלה שלך, אני מרגיש כעס רב על החרדים.
אני סבור שכל מי שחרד לשנאת יהודים יזהר שלא להגיע לכך בעצמו...
האהבה צריכה להיות מלאה בלב לכל - אומר הרב קוק. אני סבור שזו צריכה להיות גם ההנהגה שלנו.