שמפו ללא חשש שביעית

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 17/04/02 03:02 ה באייר התשסב

שאלה

בשוק מוכרים שמפו עם תמצית רוזמרין. רוזמרין הוא צמח מאכל. אם הצמח הזה גדל בשנת השמיטה, עלולות להיות שתי בעיות:

1. שימוש בצמח מאכל למטרה לא ראויה, כדברי רמב"ם (הלכות שמיטה פ"ה ה"ה): "ולא יסוך במרחץ; אבל סך הוא מבחוץ, ונכנס".

2. מסחר ביבול שביעית.

היכן ניתן למצוא שמפו "ללא חשש שביעית"?

תשובה

שלום
ראשית כל צריך לבדוק האם השמפו מתוצרת הארץ. אם כן אפשר להתקשר למפעל ולשאול האם הרוזמרין הוא מגידולי הארץ או לא. אני משאר שאפילו אם השמפו הוא תוצרת הארץ, הרוזמרין בא "כתמצית" תוצרת חו"ל.

להשתמע