שמע ישראל

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 05/02/14 23:17 ה באדר א'

שאלה

שלום רב,

קודם כל רוצה להודות על האתר הנפלא הזה ועל הזמן שאתם מקדישים למענה על השאלות

טוב לדעת שיש למי לפנות :)

השאלה שלי היא כזאת

אני בחורה חילונית אבל מאוד מאמינה מקפידה על כמה דברים

שמעתי על תפילת שמע ישראל והייתי רוצה להתחיל להתפלל

השאלות שלי הן:

1. האם גם נשים יכולות להתפלל?

2. מתי מתפללים בבוקר? בערב? מבולבלת..

3. מהו נוסח התפילה שיש להגיד?

4. שמעתי שיש גם משהו שנקרא שמע שעל המיטה. מה זה? זה מתאים לנשים?

אשמח להבהרות

ושוב תודה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ישר כח על ההנהגות שאת מקבלת על עצמך!

1. ראוי שגם נשים יקראו קריאת שמע,

2. פעמים ביום קוראים את שמע, פעם אחת בבוקר.
ופעם שניה בלילה.

3. הנוסח כתוב בסידור:
שְׁמַע יִשְׂרָאֵל אדוני אֱלֹהֵינוּ ה' אֶחָד. וְאָהַבְתָּ אֵת אדוני אֱלֹהֶיךָ, בְּכָל-לְבָבְךָ וּבְכָל-נַפְשְׁךָ וּבְכָל-מְאֹדֶךָ. וְהָיוּ הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם*עַל-לְבָבֶךָ. וְשִׁנַּנְתָּם לְבָנֶיךָ וְדִבַּרְתָּ בָּם, בְּשִׁבְתְּךָ בְּבֵיתֶךָ וּבְלֶכְתְּךָ בַדֶּרֶךְ, וּבְשָׁכְבְּךָ וּבְקוּמֶךָ. וּקְשַׁרְתָּם לְאוֹת עַל-יָדֶךָ; וְהָיוּ לְטֹטָפֹת בֵּין עֵינֶיךָ. וּכְתַבְתָּם עַל-מְזֻזוֹת בֵּיתֶךָ, וּבִשְׁעָרֶיךָ.

4. קריאת שמע שייכת לכולם, ואומרים אותה לפני השינה.

בברכה,

דני ארגמן,

אפשר גם להתקשר 0527710491