שמלת כלה - להרוס את השמלה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 15/07/14 11:23 יז בתמוז התשעד

שאלה

שלום רב

אחותי מתחתנת והיא הצטלמה לסדרת צילומים לפני החתונה של טרנד חדש בינלאומי שנקרא trash the dress או במילים אחרות להרוס את השמלה,

זהו אופנה חדשה שרצה אצל הרבה זוגות שמתחתנים כיום בכדי להיות יצירתיים בצילומים ולצלם תמונות לפני החתונה אחרות ולא רגילות.

הם קנו שמלה פשוטה שנראית כשמלת כלה ושאפשר להרוס אותה והצטלמו כשהם הורסים את השמלה בצבע וחול ועוד .

האם יש איסור הלכתי מובהק שאוסר להצטלם ואף להקרין את התמונות בחתונה או שזה רק עניין אישי של כל כלה איך שהיא מרגישה עם זה מבחינה אישיותית .

אשמח לתגובה מהירה - היא מתחתנת בעוד כחודש .

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אופנה מוזרה, כל אחד מנסה להיות יותר יצירתי ובולט ביחס לאחרים,
כאילו עצם שמחת הנישואין לא מספיק אטרקטיבית שצריך לחפש טרנדים חדשים.

יום הנישואין הוא יום רציני קדוש ומלא שמחה עצומה, אין מקום לאופנה הזו.

חוששני שיש בזה איסור בל תשחית כי לא מדובר בצורך אובייקטיבי.

שתזכו להמון שמחה ושנה טובה.

בברכה,

דני ארגמן