שמירת שלוש תרבע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/07/09 15:22 ז באב התשסט

שאלה

כבוד הרב שלום !

מדברת טל , אני ילדת אולפנא צעירה.

התחלתי קצת לפני הבת מצווה שלי עם שמירת שלוש תרבע .

אני שומרת בערך שנה וחצי.

ורציתי לדעת אם אני יכולה להפסיק ולשמור רק ארבע אצבעות ולא שלוש תרבע גמור , כי לפעמיים זה נורא קשה.

וחוץ מזה יש לי עוד שאלה בנושא שמירת נגיעה, אני בעיקרון שומרת נגעיה אבל אני רוצה לדעת מזה בעצם אומר, נגיע שבן בגיל שלי כשאני מדברת איתו , ואז אני רוצה לתת לו כיף או לשחק איתו משהו מותר לי ? ובאיזה גיל צריך בכלל לשמור נגיעה.

בתודה רבה טל .

תשובה

בס"ד
שלום רב,

השאלות שלך שבאות להפחית בדרישות הצניעות שאת מחזיקה בהן, צריכות לעורר אצלך חשבון נפש. האם משהו אצלך נחלש, האם הכוחות הנפשיים שלך, להקפיד על הצניעות, נשחקו?

לגופו של עניין, האורך ההכרחי של שרוול צריך לכסות את המפרק – לכן אינך חייבת להקפיד על שלשת רבעי.

שמירת נגיעה אינה חומרה או הידור זו הלכה בסיסית כמו שמירת שבת ושמירת כשרות.
כפי שלא יעלה על הדעת לנסוע בשבת או לאכול חזיר, כך את צריכה לדעת שבנים ובנות לא נוגעים אלו באלו. גם אם החברות שלך לא מקפידות על כך, זו חובה בסיסית ביותר ואין להקל בה בשום אופן.

לענין הגיל – לכל הדעות בגיל 12 יש איסור מוחלט על נגיעה.