שמירת שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/03/06 20:22 יח באדר התשסו

שאלה

שלום לרב אני גרושה פעם בשבועים הילדים לא אתי ואני לבד בשבת בין 4 קירות פיתרונות כמו חברה ובית-כנסת הם לא רלוונטים לגבי ובלי קשר אני בתקופה של הרבה מתחים בחיים שלי ,אני לא שמחה בשבת ותמיד מחכה שהשבה תצא כדי לשמוע מוסיקה ולראות טלביזיה האים יש הצדק לסבל הזה ולבדידות שהיא בטח לא בריאה האים יש איזה שהוא היתר לפתוח טלויזיה אולי רק בערב בכדי להפיג את הבדידות הקשה???..?תודה.שרה

תשובה

שלום וברכה
המציאות הקשה שאת מתארת כואבת מאוד.
קשה להיות לבד, בלי קשר, ולכוד בתוך ארבע קירות.
הרצון להכניס פנימה מעט קשר, ולו בדמות הטלוויזיה או משהו אחר גדול מאוד. ברם, הבעיה היא שמדובר בהנאה מחילול שבת מובהק של אחרים, שהם מחללים את השבת כדי להפעיל את הטלוויזיה. כלומר: גם אם היינו מתירים לעצמנו לשים שעון שבת והיינו מתעלמים מבעיית מראית העין, אין אנו יכולים ליהנות מחילול שבת של אחרים בצורה כה ברורה וישירה.

על כן אני מתקשה למצוא לך פיתרון והיתר, גם במצב הקשה שאת מצויה בו. אני מאשר לך לשאול גם רב אחר ואולי עמדתו תהיה שונה.

כל טוב, ושתזכי למצוא מחדש שלום ועניין וקשר - במהרה.