שמירת נגיעה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/07/12 21:28 יח בתמוז התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בת 14 וברצוני לשאול אם זה בסדר להתנדב במקום שאני יודעת שאולי אצטרך לגעת בבנים (נכים שיש צורך להרים אותם אם הם נופלים לפעמים לתמוך בהם וכו) כמובן רק אם נשקפת להם סכנה ולא סתם ככה. אשמח לקבל את חוות דעתך

לילה טוב ותודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם אדם נופל צריך לעזור לו, ודאי אם זו סכנה. במסכת סוטה (כא:) הגמרא מתארת 'חסיד שוטה' כמי שנמנע מטעמי צניעות להציל אישה שטובעת בנהר.

אבל אם הצורך בתמיכה וסיוע גופני הוא חלק בלתי נפרד מהמציאות של המקום, צריך להתארגן כך שיהיו מתנדבים בנים לסייע לבנים ובנות לסייע לבנות. זו הדרך בהרבה מאוד מוסדות בהם יש צורך בתמיכה גופנית קבועה.

לכן אם אין אתך מתנדבים בנים שיכולים לסייע לצרכים של הנכים הבנים (דברים שכרוכים בנגיעה) את צריכה לחפש התנדבות במקום אחר.

אבל אם האפשרות של צורך בתמיכה גופנית הוא מאוד נדיר ורוב הסיכויים שבכלל לא יתעורר צורך כזה, אז אפשר להתנדב במקום.